Aadjanse stofferingen

4 typen vloeren voor in een modern huis

4 typen vloeren voor in een modern huis

Geplaatst op

Mensen die een vloer willen uitkiezen voor in hun woning hebben voldoende keus. We hebben zoveel verschillende soorten en materialen vloer op de markt dat we begrijpen dat je soms niet weet waar je zoektocht moet beginnen. Hoewel de keuze van de vloertype vaak ook afhankelijk is van je persoonlijke smaak en het budget is het ook belangrijk om rekening te houden met de ruimte waar je de vloer wilt leggen. Vloerbedekking wil je bijvoorbeeld niet in de badkamer leggen, dat wordt erg vochtig. Hieronder vind je 4 verschillende typen vloeren voor in huizen met een modern interieur. 

De gietvloer

De gietvloer is een prachtige naadloze vloer, die erg makkelijk is in onderhoud. Wel is het belangrijk dat de ondergrond super vlak is. Vloerverwarming kan onder deze vloer. Daarnaast is deze vloer geschikt voor elke ruimte in huis. Vaak legt men gietvloer pas bij een groot aantal oppervlaktes. Alleen een gietvloer in je badkamer kan dus helaas niet. 

De visgraat vloer

De visgraat vloer zie je tegenwoordig vaak. De vloer zelf kan je in verschillende materialen kopen, zoals parket, PVC en laminaat. Het gaat er namelijk om dat deze vloer in een visgraat vorm wordt gelegd, vandaar de naam visgraat.

Vloer van kurk

Het materiaal kurk is een bekend product voor het behouden van de kwaliteit van je wijn. Maar wist je ook dat er meubels en vloeren worden gemaakt van kurk? Je kunt een vloer van kurk kopen in de vorm van zowel planken als tegels. Kurk is hierin verwerkt. Hoewel kurk is voorbewerkt, moet je de vloer elke 3 tot 5 jaar van een beschermlaagje dat beschermt tegen vocht en vlekken.  

Vloer van bamboe

Dit is een stijlvol vloermateriaal gemaakt van boomachtig gras dat bekend staat als bamboe. Het lijkt en voelt aan als een hardhouten vloer en kan met bijna elke huisstijl werken, hoewel het het meest geschikt is voor moderne huizen.

Bamboevloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en vrij goed bestand tegen waterschade. Kleine deeltjes stof of kruimels zijn makkelijk weg te halen door er snel een lap overheen te halen.  De vloer kan worden gereinigd met een hardhouten of bamboe vloerreiniger.  De vloer kan ook worden gedweild met een vochtige doek. Gebruik voor deze vloer geen schoonmaakmiddelen met wax of alkalische-middelen.

Gerelateerde berichten

Het gemak van puzzelmatten: ontdek de toepassingen

Puzzelmatten worden steeds vaker gebruikt, voor verschillende toepassingen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze worden ervoor ingezet. De meest...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden