Aadjanse stofferingen

Een hoofdkussen kopen

Een hoofdkussen kopen

Geplaatst op

Hoewel er nog steeds mensen zijn die denken dat alleen een goed matras belangrijk is voor een goede nachtrust, is ook het kussen uitermate belangrijk als je elke ochtend fris en fruitig op wilt staan. Zonder goed kussen is dat maar afwachten. Een goed hoofdkussen is belangrijk voor je nek en je rug. Welk hoofdkussen bij jou past hangt vooral af van je slaaphouding, de manier waarop je ligt dus.

Welk kussen bij jou past hangt af van je slaaphouding

Het is namelijk de slaaphouding die bepaalt op welke wijze een hoofdkussen voor ondersteuning moet zorgen. Ben jij een echte zijslaper, de helft van de Nederlanders is dat, en heb je een zachter matras? Dan is een stevig hoofdkussen niet nodig. Heb je een wat harder matras, dan is een steviger kussen wel op zijn plaats. Ook als je zelf wat aan de zware kant bent ben je meer mans met een stevig hoofdkussen.

Flexibel hoofdkussen met ingebouwde neksteun

In ons land slaapt 27 procent van de mensen op de rug. Ben jij daar een van, dan is de ondersteuning aan de nek erg belangrijk. Voorkomen moet worden dat je wervelkolom in de bekende knik komt te liggen. Een flexibel hoofdkussen het liefst met een ingebouwde neksteun is dan de beste optie. In ons land slaapt opvallend genoeg slechts 9 procent op de buik. Waar je dan vooral behoefte aan hebt is een laag en soepel kussen. Heb je een laag kussen, dan hoef jij je nek immers niet op een onnatuurlijke wijze te buigen.

Veel kussens zijn van synthetisch materiaal

Dan moet je ook nog kiezen voor het voor jou perfecte materiaal. Zo heb je kussens van dons en veren. Deze kussens vervormen gemakkelijk, maar zijn aan de andere kant weer lastig te wassen. Kies je voor een synthetisch materiaal, dan heb je het meteen over het meest verkochte materiaal voor een hoofdkussen. Je was deze kussens gemakkelijk en deze kussens zijn zeer elastisch. In opkomst is visco elastisch schuim, een materiaal dat zich overigens niet gemakkelijk laat wassen. Zweet je veel tijdens je slaap? Kies dan altijd voor een tijk van natuurlijk materiaal en zie af van synthetische vulling. Koop bovendien een kussen dat uit te wassen is en gebruik dan bij voorkeur ook geen geheugenschuim.

Tussen de drie en de vijf jaar

Normaliter kun je met een goed kussen tussen de drie en vijf jaar vooruit. Je kunt de levensduur van je kussen verlengen door tijdig te wassen, je kussen regelmatig uit te schudden en op te kloppen en door het kussen regelmatig te laten luchten. En zo zie je maar dat een goed kussen echt maatwerk is. De rol van een kussen mag dan ook nooit onderschat worden en is minstens zo belangrijk als een goed matras. Want met een goed matras, maar zonder een passend kussen sta je nog niet volledig uitgerust op. Kom je er niet uit? Raadpleeg dan een specialist. Die kan je feilloos aangeven wat een geschikt kussen voor je is.  

Gerelateerde berichten

Maak een frisse start met je nieuwe woning!

Heb je een nieuwe woning gekocht? Allereerst, van harte gefeliciteerd natuurlijk! Een nieuwe woning is altijd een grote nieuwe stap in het leven. Het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden