Aadjanse stofferingen

Een prachtig vloerkleed of perzisch tapijt als blikvanger

Een prachtig vloerkleed of perzisch tapijt als blikvanger

Geplaatst op

Elke woonkamer heeft een blikvanger nodig, maar wat is een blikvanger nu precies? We beginnen met de uitleg over verschillende blikvangers, en vertellen je daarna waarom een vintage vloerkleed of tapijt de ideale blikvanger in je woning is.

Wat is een blikvanger?

De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Een blikvanger is een object dat de blik vangt. Het is dus iets dat je ziet zodra je binnenloopt, iets dat echt de aandacht trekt. Er zijn verschillende opties. Soms is een blikvanger een object dat je zelf hebt geplaatst, en soms is het iets dat bij je woning hoort. Zo kan het zijn dat je een grote prachtige trap in je woonkamer hebt die meteen alle aandacht trekt. Anderen hebben bijvoorbeeld hele grote ramen of een prachtig plafond.

Je kunt ook zelf een blikvanger plaatsen, zoals een hele grote plant in de hoek van je kamer. Een monstera is hier ideaal voor. Maar een designbank of vintage boekenkast kunnen ook de rol van blikvanger op zich nemen. Denk bij de inrichting dus altijd goed na over het object dat als eerste de aandacht zal trekken, omdat dit meteen de sfeer zal beïnvloeden.

Een tapijt als ideale blikvanger

Een tapijt geeft een warme uitstraling, en mensen voelen zich meteen thuis en welkom wanneer er een prachtig tapijt op de vloer ligt. Het heeft iets huiselijks en vriendelijks. Een perzisch tapijt is een goede optie omdat het ook nog eens origineel en groot is. Kies een kleur en design dat perfect bij jouw inrichting past, en echt wat ‘energie’ aan je woning geeft.

In plaats van het tapijt onder de salontafel te leggen, zoals we natuurlijk vaak zien, kun je het ook in een hoek leggen onder een fijne stoel bij de boekenkast, of midden in de kamer met een grote plant erop. Dit geeft natuurlijk meteen een heel andere indruk. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden