Aadjanse stofferingen

Elektrische rolluiken ideaal tegen warmte en licht

Elektrische rolluiken ideaal tegen warmte en licht

Geplaatst op

De elektrische rolluiken zijn tegenwoordig erg populair. Niet gek natuurlijk, je kunt je woning met een druk op de knop donker maken of zelfs afsluiten. In dit artikel lees je meer over hoe je elektrische rolluiken effectief in kunt zetten.

Donker en koel houden

Rolluiken verduisteren vanaf de buitenzijde van je huis, hierdoor blijven zowel de licht als de warmte aan de andere kant van je raam. Rolluiken zijn dan ook ideaal wanneer de warme zomerzon op het huis schijnt. Het voorkomt dat de binnenmuren en vloeren langdurig opwarmen, je huis blijft dan ook ’s avonds lekker koel binnen. Dat is natuurlijk ook prettig wanneer je wilt slapen, de kamer is lekker donker.

Rolluiken worden in de meeste gevallen in rijtjeshuizen geplaatst. Bij deze woningen valt het zonlicht op slechts één zijde van het huis (behalve bij hoekwoningen). Hierdoor kun je deze huizen vaak relatief eenvoudig koel houden met alleen rolluiken.

Rolluiken combineren met airco

Heb je een hoekhuis of een vrijstaande woning, dan heb je mogelijk de hele dag de zon op het huis. In dat geval kan het prettig zijn om de rolluiken te combineren met een airco-unit. Je kunt dan in de lucht in huis koelen en warmte via ramen en deuren vermijden. Door deze combinatie kun je huizen die pal in de zon staan ook lekker koel houden.

Op afstand bedienen

Wanneer je niet thuis bent en je merkt dat het warm wordt, is het prettig als je de rolluiken alvast naar beneden kunt doen. Of nog beter: een sensor in de slaapkamer detecteert licht of warmte en de rolluiken gaan automatisch dicht.

Er zijn diverse elektrische rolluiken die je door middel van domotica systemen of via een app op de telefoon kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan de Somfy Connexoon Window. Daarnaast zijn er ook handzenders verkrijgbaar waarmee je eenvoudig in huis je rolluiken en garagedeuren kunt bedienen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden