Aadjanse stofferingen

Hoe kun je landelijk wonen?

Hoe kun je landelijk wonen?

Geplaatst op

Landelijk wonen of een landelijk interieur is hip: je komt het tegen in elke interieurblad of op iedere blogwebsite over wonen. Landelijk is alleen een erg breed begrip, wanneer noem je een inrichting of meubilair landelijk?

 

De definitie landelijk wonen

Landelijk wonen kun je op twee manieren opvatten. Aan de ene kant kan het ‘wonen op het platteland of buitengebied’ betekenen, oftewel buiten de stad. Wonend in een woning met veel ruimte en een weids uitzicht over open landbouwgrond of uitgestrekte natuurvlaktes. Daarnaast kun je ook landelijk wonen in het centrum van een drukke stad. In dat geval zegt het meer over het interieur: ruim opgezet, neutrale kleuren en landelijke aspecten.

 

Meubilair in de ruimte

Landelijk wonen betekent vaak een ruime opzet in een kamer, maar wel met de nodige sfeerelementen. Een landelijk interieur staat vaak wel voor comfort. De zitbanken zijn prominent aanwezig en hebben vaak ronde vormen. Landelijke kasten zijn in het algemeen groot en ruim. Vaak zijn de meubels en de attributen gemaakt van natuurlijke stoffen en komen er veel onbehandelde of ruwe vormen van hout in terug. De kleur in de landelijk interieur zijn voornamelijk (combinaties van wit, beige, bruin of zwart).

 

Muren en vloeren

De vloeren in een landelijke inrichting zijn in het algemeen van hout of steen. In de meeste gevallen worden er brede platen gebruikt. In de muren komen de natuurlijke aspecten meestal terug, waarbij de stenen en houten balken zichtbaar blijven. De ramen zijn in het algemeen groot, waardoor er veel licht naar binnen komt.

 

Landelijk wonen kan dus op vele manieren. In een landelijk interieur kan veel onbeperkt hout in combinatie met planten terugkomen, maar het kan ook bestaan uit prachtig afgewerkte kasten met netjes afgewerkte plinten en opbergmeubels. Het combineren van verschillende stijlen binnen een landelijke inrichting is dan ook zeker mogelijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden