Aadjanse stofferingen

Tips om jouw ruimte geluidsdicht te maken

Tips om jouw ruimte geluidsdicht te maken

Geplaatst op

Ben je net verhuisd of ben je bezig met een renovatie? Grote kans dat je stuit op ruime kamers die opeens wel heel erg aan het echoën zijn. Tijd dus om deze kamers beter te isoleren zodat ze geluidsdicht worden. Dit kan op verschillende manieren. In deze blog geven we je tips bij het verbeteren van de algehele akoestiek van de kamer. 

Geluidsisolatie plafond

Een goede manier om galm tegen te gaan is om het plafond te voorzien van geluidsisolatie. Geluid vibreert en weerkaatst tegen voorwerpen, muren en óók het plafond. Geluidsisolatie plafond, zorgt ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd. Deze isolatie zorgt er dus direct voor dat jij minder last gaat hebben van echo. 

De kamer vullen met meubilair

Tijdens de verhuizing valt het natuurlijk extra erg op hoe hard een ruimte kan echoën. Dit komt omdat er geen meubels meer in staan en je dus het geluid alle ruimte geeft om heen en weer te gaan. Wat je hier dus uit kunt concluderen, is het belang van meubilair om echo tegen te gaan. Vooral stof absorbeert veel vibraties. Om helemaal goed bezig te zijn, zou je ook absorberend materiaal kunnen toevoegen aan de muren. Denk hierbij aan geluids absorberende matten. Het ziet er misschien een stukje minder mooi uit maar het werkt fantastisch.

Kunst en kleden

De magische twee K’s. Kunstvoorwerpen kunnen net als meubels het geluid absorberen en de leegte opvullen. Schilderijen worden vaak op doek (zacht materiaal) geschilderd. Hopelijk ziet het schilderij er mooi uit, dan heb je namelijk een prachtige geluiddemper aan de muur hangen. Kleden zorgen ook voor zeer goede geluidsabsorptie. Het plafond kun je tackelen door het plafond te bewerken met absorberende spray of absorberende tegels, de vloer tackel je door er een mooi kleedje neer te leggen. De haren nemen de geluids vibratie als het ware gevangen. 

Hout

In deze blog komt een thema steeds terug: zacht materiaal. Zacht meubilair en zachte kunst/kleden. Dat is omdat zachte materialen het geluid absorberen en minder terugkaatsen. Daarom hebben ruimtes die gemaakt zijn van cement zo’n probleem met echo’s. Op dit harde materiaal kaatsen de geluidsgolven als een gek terug.

Gerelateerde berichten

Maak een frisse start met je nieuwe woning!

Heb je een nieuwe woning gekocht? Allereerst, van harte gefeliciteerd natuurlijk! Een nieuwe woning is altijd een grote nieuwe stap in het leven. Het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden