Aadjanse stofferingen

Vier tips voordat je een matras gaat kopen

Vier tips voordat je een matras gaat kopen

Geplaatst op

Een matras staat aan de basis voor een goede (of een slechte) nachtrust. Naast het slaapcomfort, dat op korte termijn een grote rol speelt, is de ondersteuning van je lichaam een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Nu zijn er tientallen soorten matrassen te koop. Variërend van traagschuim tot gel en van honderd euro tot enkele duizenden euro’s. Voordat je een matras gaat kopen is het daarom goed om de volgende tips in het achterhoofd te houden.

Kijk naar je eigen lichaam

Er is niet één matras dat voor iedereen de ultieme combinatie van comfort en ondersteuning biedt. Het is daarom goed om eens bij jezelf na te gaan wat je echt belangrijk vind tijdens het slapen en wat er nodig is voor de gezondheid van je lichaam. Comfortabel liggen is belangrijk om een goede, doorlopende, nachtrust te creëren. Zo voorkom je dat je tussendoor wakker wordt en vermoeid raakt. Daarnaast moet een matras zorgen dat je gehele lichaam ondersteund wordt en je ruggengraat in een natuurlijke houding ligt. Het moet in die zin niet uitmaken of je op je rug, buik of zij ligt tijdens het slapen. De balans tussen comfort en ondersteuning geld natuurlijk bij een kussen.

Maak gebruik van de proefperiode

Het is bij steeds meer matrassenverkopers gebruikelijk om een periode ‘proefslapen’ aan te bieden. Dit is zeker het geval bij online winkels, waar je niet vooraf in de showroom matrassen kan testen. Het is zeker aan te raden om van deze proefperiode gebruik te maken en kritisch te kijken naar wat je wel en niet bevalt.

Krijg waar voor je geld

Zoals eerder aangegeven zijn er matrassen in alle soorten en maten te vinden, met bijbehorende prijskaartjes. Hou goed in de gaten dat duurder niet per definitie beter is en dat er ook zeker matrassen met een lager prijskaartje zijn die perfect aansluiten bij wat je wilt en nodig hebt. Verder gaan de meeste matrassen 8 tot 10 jaar mee. Ook al koop je op dit moment een wat duurder matras, de kosten per nacht verdeeld over 10 jaar zijn het als het goed is meer dan waard.

Hou rekening met een partner

Het uitzoeken van een matras voor jezelf is soms al lastig genoeg, maar vergeet je (eventuele) partner niet. De kans is zeer groot dat jij en je partner niet dezelfde voorkeuren hebben qua matras, evenals de slaapstijl. Ga daarom samen kijken en probeer een matras te vinden wat voor jullie beiden het beste werkt. Koop ook een matras en bed dat niet aan alle kanten piept, kraakt en schommelt als de een omdraait. Dit voorkomt een hoop problemen met de nachtrust.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden