Aadjanse stofferingen

Waar je op moet letten bij het kopen van een matras

Waar je op moet letten bij het kopen van een matras

Geplaatst op

Het kopen van een nieuw matras is een hele uitdaging. Je zult jezelf veel vragen stellen. Waar moet je beginnen? Moet je voor een koudschuim matras of pocketvering matras gaan? Wat is mijn budget?

Het is niet zomaar een aankoop; een matras heeft een grote invloed op je slaap en je houding tijdens je slaap. En aangezien je er elke nacht op slaapt, zie je dus al hoe belangrijk het is om een goed matras te hebben.

Let op de volgende punten

Ben je van plan een matras te kopen? Let dan op de volgende punten:

Ondersteuning van het matras

Biedt het matras voldoende ondersteuning voor jouw lichaam? Dit kun je het beste testen door op het matras te gaan liggen. Het is belangrijk dat je wervelkolom in een rechte positie ligt. Lig je in het bed en heb je (lichte) rug- of nekpijn? Dan weet je dat het matras niet bij jouw lichaam past.

Ventileert het matras?

Je lichaam verliest ’s nachts veel vocht; dat vocht wordt grotendeels door je matras opgevangen. Indien je matras niet goed ventileert, is je matras een broeiplaats voor schimmels. Let er daarom op dat je een goed ventilerend matras koopt.

De stevigheid van het matras

Misschien wist je het niet, maar er bestaan zachte, medium en harde matrassen. Iedereen heeft de voorkeur aan een ander type matras; misschien weet je het van jezelf. Indien je nog niet weet welk type stevigheid van het matras het beste bij jou past, dan kun je dit het beste eerst uitproberen. Je moet ontspannen, recht en zonder pijn kunnen liggen om uiteindelijk lekker te kunnen slapen.

Matras kopen

Houd rekening met de bovenstaande punten en je kunt zonder zorgen je matras kopen. Vergeet natuurlijk ook niet naar het prijskaartje te kijken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden