Aadjanse stofferingen

Het gemak van puzzelmatten: ontdek de toepassingen

Het gemak van puzzelmatten: ontdek de toepassingen

Geplaatst op

Puzzelmatten worden steeds vaker gebruikt, voor verschillende toepassingen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze worden ervoor ingezet. De meest bekende zijn: matten om de val te breken, om op te spelen en voor in een dierenverblijf. Kijk naar de overtuigende voordelen van sportmatten en doe er je voordeel mee.

Diverse benamingen

Je kunt deze matten tegenkomen onder verschillende benamingen: puzzelmatten en multimatten (multifunctionele matten) dat is niet zo verwonderlijk, want je kunt ze voor verschillende dingen gebruiken. Afhankelijk van de functie verkrijgen ze een specifieke naam, maar in essentie komen deze namen allemaal op hetzelfde neer, namelijk matten die als een puzzel in elkaar gezet kunnen worden. De matten hebben een rand die lijkt op die van puzzelstukjes en kunnen ook op deze manier in elkaar gezet worden.

Verschillende functies

Er zijn een aantal situaties waarin puzzelmatten bijzonder handig zijn. We nemen ze hieronder even met je door:

Sportmatten

Bij een sportmat is het bijzonder belangrijk dat ze je val breken. Zeker als je het hebt over vechtsporten. Een sportmat ligt idealiter stabiel, verschuift dus niet en neemt geen zweet op. Dit scheelt een boel, omdat ze zo niet vies gaan ruiken. Ze zijn gemakkelijk neer te leggen, even een voorbeeld: niet iedere vechtsportinstructeur heeft de beschikking over een permanente dojo. Sportmatten maken het dan makkelijk om in een gymzaal, die ook door anderen gebruikt wordt, de matten als een puzzel neer te leggen. Na de training, die bijvoorbeeld eens per week plaatsvindt, kunnen de matten weer opgeborgen worden.

Stalmatten

In een stal is het belangrijk dat de dieren comfortabel staan en liggen. Ook is het wenselijk dat er weinig stof in de stal aanwezig is. Dit in het belang van de gezondheid van de dieren. Een gewone betonvloer is stoffig, zeker in combinatie met stro. De puzzelmatten zijn ook zeer goed bruikbaar als stalmat: deze zijn afneembaar, nemen geen vocht op en reduceren de hoeveelheid stof in de stal. Je kunt deze matten gebruiken in combinatie met stro, zo liggen je dieren warm en comfortabel.

Speelmatten

Het inrichten van de kinderkamer is een creatieve bedoening die vaak erg leuk is. Er wordt natuurlijk aandacht aan de veiligheid besteed, maar de vloer blijft meestal hard waardoor een val (kan gebeuren bij kleine kinderen) onaangenaam blijft. En dat is eigenlijk raar. Speelmatten zijn dan een slimme toevoeging aan de kinderkamer, want ze breken de val en voorkomen blessures.

Conclusie

Puzzelmatten zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen en daardoor steeds populairder. Door de realistische prijs is dit type mat voor veel mensen bereikbaar.

Meer lezen?

Op onze site houden we je graag op de hoogte over home & living onderwerpen, zoals de tips bij het kopen van een matras en de voordelen van elektrische rolluiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden